NADĚJE, oblast Zlín

NADĚJE Zlín je pobočkou celorepublikové neziskové organizace NADĚJE. Ve Zlíně pracujeme se seniory, lidmi s demencí, lidmi s postižením i ohroženými dětmi a mládeži.

Je pro nás důležité, aby klienti Domu pokojného stáří Naděje Zlín mohli žít život podle své vůle, ve vstřícném prostředí a s odpovídající podporou a respektem. Poskytujeme jim nepřetržitou sociální, ošetřovatelskou a zdravotní péči.

Usilujeme o to, aby na život s demencí nikdo nezůstal sám. Klientům denního stacionáře pro osoby s demencí nabízíme podporu, péči a společnost. Pečujícím rodinám pomáháme propojit běžný život s potřebným odpočinkem.

Lidem s postižením nabízíme tři služby. V sociálně terapeutických dílnách podporujeme klienty na cestě k získání pracovního uplatnění, k samostatnému a plnohodnotnému životu. V rámci mnoha programů mohou rozvíjet své pracovní dovednosti i motorické schopnosti, komunikaci i spolupráci s ostatními. Chráněné bydlení umožňuje klientům žít svobodný a zároveň zodpovědný život v přirozeném prostředí s odpovídající podporou. Připravujeme je na samostatnější formu bydlení a snažíme se přispívat ke všestrannějšímu rozvoji klienta. Díky službě sociální rehabilitace pomáháme lidem s mentálním postižením přiblížit se životu, jaký běžně mají jejich vrstevníci. S klienty trénujeme vyřizování na úřadech, cestování městskou dopravou, hospodaření s penězi, nakupování a vaření, hledání práce a další.

Ve Vizovicích nabízíme dětem a mládeži v nepříznivé životní situaci přátelský prostor pro porozumění sobě a svému okolí v rámci služby nízkoprahové zařízení pro děti a mládež. Nabízíme bezpečné prostředí pro trávení volného času, pomoc s přípravou do školy, rozhovory s pracovníky, preventivní programy, akce a dílny.

Naše práce je zároveň posláním, které vykonáváme s laskavostí a respektem.

NABÍDKA STÁŽÍ:

KONTAKT:

Personalistka Marie Pavelková
marie.pavelkova@nadeje.cz, 778 443 873


Zpět na Seznam vystavovatelů