KYOCERA AVX Components s.r.o.

Společnost KYOCERA AVX Components působí v České republice od roku 1992, původně jako AVX Corporation. Všechno odstartovalo v závodě v Lanškrouně. Později vznikly závody MESIT a SADY v Uherském Hradišti a nakonec závod ve Bzenci.

Současná podoba KYOCERA AVX Uherské Hradiště zahrnuje dva závody SADY a MESIT, čtyři výrobní divize – MLC, NLR, Power, Thin Film, nezbytnou zákaznickou podporu, sales & marketing a také administrativu. Zajímavostí a zároveň podnikatelskou výhodou je velká diverzifikace divizí, neboť divize MLC spolupracuje se závodem v Severním Irsku v Coleraine, divize NLR a Power se závodem ve Francii v historickém městě Dijon a divize Thin Film s pobočkou v Izraeli, a to přímo v hlavním městě Jeruzalém.

V obou uherskohradišťských závodech se zaměřujeme na výrobu pasivních elektronických součástek, a to především na keramické, výkonové a speciální kondenzátory. Výrobky z Uherského Hradiště naleznete nejen ve spotřební elektronice, jako jsou mobilní telefony, tablety a počítače, ale i ve veřejné dopravě, automobilovém průmyslu a ve zdravotnictví. Nejnovější a zároveň dynamicky se rozvíjející částí závodu Sady je divize Power. Tato divize stojí v popředí zájmu projektů využívajících sílu alternativních zdrojů energie, jako jsou větrné či sluneční elektrárny, dále projektů výroby hybridních a elektrických automobilů a motocyklů. Ve veřejné dopravě se Power kondenzátory uplatňují v tramvajích a vysokorychlostních vlacích.

V závodě ve Bzenci se pak vyrábí konektory, které se instalují hlavně do řídících jednotek a do aktivních a pasivních bezpečnostních prvků. V rámci nových trendů v automobilovém průmyslu zaměřujeme naše konektory i na oblast autonomního řízení. Část naší výroby putuje do průmyslových aplikací, počítačů, mobilních telefonů, počítačových sítí a elektrokol. Důraz je kladen také na bezpečnost, kvalitu a spolehlivost produktů.

Z hlediska dalšího rozvoje společnosti vidíme ve Bzenci potenciál především ve sdílení zkušeností, investic do nových technologií, upevnění pozice na trhu, kde se KYOCERA AVX stává jedním z největších výrobců konektorů na světě. Kapacitu výroby rozšiřujeme získáváním nových projektů od zákazníků, konsolidací a přesunem výrob z mateřského závodu v Německu. Naše konektory vyrábíme od vstupních komponent až po finální produkt. Tato soběstačnost nám umožnila překlenout těžké období v roce 2020, kdy se většina ostatních firem potýkala s nedostatkem vstupních materiálů. V posledních letech jsme výrobu výrazně automatizovali a digitalizovali, takže naši zaměstnanci pracují s nejnovějšími technologiemi, jako jsou vysokorychlostní výškové lisy, plně automatizované vstřikovací, osazovací linky a plně automatizované galvanické linky.

Společnost je otevřena všem - tedy zkušeným i méně zkušeným pracovníkům a novým talentům zejména v oblasti průmyslového inženýrství a kvality, kteří mají možnost pracovat vedle zkušených odborníků a s moderními technologiemi. Zaměstnanci zde naleznou moderní prostředí, kde se klade důraz na čistotu, hygienické, zdravotní a ekologické zásady.

NABÍDKA STÁŽÍ:

ano, zejména na oddělení kvality a procesu (další oblasti dle domluvy a potřeby závodů)

KONTAKT:

Uherské Hradiště: Nikola Klobásková, mob.: +420 720 061 143 |tel.: +420 575 757 200 | email: nikola.klobaskova@kyocera-avx.com
Bzenec: Dita Jurčeková, tel.: +420 575 757 213 | mob.: +420 601 128 806   | email: dita.jurcekova@kyocera-avx.com


Zpět na Seznam vystavovatelů