Charita Zlín

Charita Zlín: Ruku v nesnázi podáváme více než tři desetiletí
Jsme nestátní nezisková organizace, která byla ustanovena olomouckým arcibiskupem v červnu roku 1991, zřízena dekretem v listopadu 1993. Jsme součástí Charity Česká republika, skrze ni jsme pak zapojeni do mezinárodních společenství křesťanských organizací – evropské Caritas Europa se 49 členy a celosvětové Caritas Internationalis s více než 160 členy.
Základem je sociální, zdravotní, charitativní a humanitární činnost na Zlínsku, prováděná vždy s úctou k člověku samému.
Naše poslání: Praktická a konkrétní pomoc lidem
cílDůstojný život pro každého člověka v každé situaci vize: Ruka podaná v nesnázi
zásady: Profesionalita, kvalita, stabilita, hluboké kořeny, perspektiva
Provozujeme čtyři sociální služby a středisko odborné zdravotní domácí péče, včetně paliativní. Hlavní cílovou skupinou, s níž se potkáváme, jsou senioři, osoby se zdravotním nebo tělesným postižením, rodiny s dětmi a osoby v krizi.
Ve všech sociálních službách jsou páteří sociální pracovníci. Ti ji utváří, jsou nositeli její kvality. Tedy i absolventi Fakulty humanitních studií UTB.
Těšíme se na setkání se studenty, ať už se potkáme kdekoliv a kdykoliv!

NABÍDKA STÁŽÍ:

"

Studentům aktuálně nabízíme stáže, nejčastěji v sociální službě Domovinka - centrum denních služeb pro seniory (sociální pedagogika), mohou být partnery při vytváření prezentace organizace (multimediální komunikace), či při plánování rozvoje služeb v souladu se zákonem o sociálních službách (management a ekonomika). Nabízíme také možnost zapojení se (všem studentům) do podpory starších osob jako dobrovolník programu Pomoc osamoceným seniorům a osobám se zdravotním postižením, který realizuje spolupracující organizace Maltézská pomoc o.p.s., sídlící v Otrokovicích.

"

KONTAKT:

info@zlin.charita.cz, T: +420 603 491 601


Zpět na Seznam vystavovatelů