DACHSER Czech Republic a.s.

Logistika je budoucnost – spojuje kontinenty, lidi a sofistikované high-tech
Příběh společnosti DACHSER je skvělou ukázkou toho, jak se malá lokální společnost může vyvinout v globálního hráče a lídra v oblasti logistických inovací. DACHSER jako rodinná firma s působností po celém světě vždy včas rozpoznal nové příležitosti a uměl jich využít. Ať už to byly nové trhy či digitální technologie. Dnes sází na udržitelná řešení a svoje zaměstnance s nadšením pro logistiku.
DACHSER poskytuje na celém světě špičková, efektivní a na technologiích založená logistická řešení. Spoléhá se přitom na integraci globálních přepravních a skladovacích sítí. Váží si dlouhodobých partnerství, jak v obchodní, tak lidské rovině. Díky využití multichannel přístupu nabízí zákazníkům zabezpečený a spolehlivý systém pro jejich nejnáročnější logistické požadavky.

Udržitelný rozvoj
Strategie společnosti DACHSER je založena na principech udržitelného růstu. Expanze na nové trhy se děje prostřednictvím promyšlených akvizic a s vysokým podílem vlastního kapitálu, každá z oblastí působení společnosti je rozvíjena s ohledem na dopady v oblasti životního prostředí a celospolečenský vliv. Na evropských cestách realizují inteligentní logistiku společnosti DACHSER i nejrůznější typy vozidel na elektropohon – od nákladních elektrokol, malých užitkových vozidel až po soupravy s výměnnými nástavbami. Od letošního roku testuje DACHSER i nákladní vozidlo s vodíkovým pohonem.

Výzkum a vývoj
DACHSER je od počátku své historie lídrem v oblasti logistických inovací. Stál u zrodu výměnných nástaveb a jako první zavedl do logistiky používání čárových kódů, čímž výrazně přispěl ke standardizaci procesů v celém oboru. Má vlastní oddělení pro výzkum a vývoj, které testuje a uvádí do praxe nejnovější technologie a procesy. Společnost například nedávno spustila projekt digitálního dvojčete v překládkovém skladu, používá virtuální realitu pro plánování layoutu svých nejmodernějších skladových prostor a velmi intenzivně se věnuje testování vozidel na alternativní pohon.

Lidé
DACHSER je rodinná společnost, která si cení svých zaměstnanců a podporuje jejich nadšení pro logistiku. V souladu s udržitelnými principy podnikání významně investuje do personální oblasti. Společnost má vlastní systém vzdělávání, včetně výukového střediska DACHSER Academy, a věnuje se rozpoznávání a rozvoji talentů. Mladým lidem nabízí možnost pracovně-studijních programů pro středoškolské studenty i studenty vysokých škol (Trainee program).

DACHSER ve zkratce
Rodinná společnost DACHSER se sídlem v německém Kemptenu je globálním poskytovatelem logistických služeb. V současnosti zaměstnává 32 850 lidí ve 379 pobočkách a má vlastní zastoupení ve 41 zemích světa. Za rok 2022 zrealizoval DACHSER přepravu 81,1 milionů zásilek o celkové tonáži 42,8 milionů tun. Celkový konsolidovaný čistý obrat koncernu v roce 2022 činil přibližně 8,1 miliard euro.
V České republice ve svých sedmi pobočkách (v Kladně, Ostravě, Brně, Břeclavi, Českých Budějovicích, Hradci Králové a v Praze) a třech provozovnách (v Letohradu, Frenštátě pod Radhoštěm a Týništi nad Orlicí) zaměstnává téměř 600 lidí.

NABÍDKA STÁŽÍ:

ANO, nabízí různé programy pro studenty i absolvety VŠ. Více informací naleznete na našich kariérních webových stránkách: cz.dachser-career.com/kariera/studenti-vs

KONTAKT:

Pavlína Zdvořáčková, Tel.: +420 312 291 816, e-mail: pavlina.zdvorackova@dachser.com


Zpět na Seznam vystavovatelů